CLO-voorzitters ondersteunen straatacties tegen gewijzigde BTW-wet

Glenn Swamipersad, secretaris-generaal van de CLO heeft gisteren tegenover ABC actueel gezegd, dat beide CLO-voorzitters de straatacties tegen de gewijzigde BTW-wet zullen ondersteunen.

Volgens Swamipersad is de heer Miskin de rechtmatige voorzitter van de CLO. Ofschoon zijn de heer Ronald Hooghart en Micheal Miskin het los van elkaar eens, de straatacties van de vakbonden te onder-steunen. De afgelopen twee dagen heeft de CLO groep, die staat achter Hooghart reeds, deelgenomen aan de acties. Swamipersad zei dat de groep die achter de heer Miskin staat, nu ook groen licht heeft gekregen om de acties te  onder-   steunen. Swamipersad benadrukte dat hij ervan op de hoogte is, waarmee de werkende klasse te kampen hebben in deze moeilijke economische situatie. Anvullend hierop zei hij dat hij het een heel goede zaak vindt, dat vakbonden bij elkaar zijn gekomen om te strijden tegen de BTW-wet. Ondanks de vele misstanden.

President Chandrikapersad Santokhi had onlangs samen met enkele ministers en DNA leden een gesprek gevoerd met vakbondsleiders waarvan de heer Misking ook deel uit maakte. Volgens Swamipersad is de heer Miskin lid van De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), dus hij was er ook bij.“De heer Miskin heeft aangegeven dat ze hebben gesproken over de BTW_wet en over de looncorrecties, en allerlei zaken waarmee de ambenaren nu te kampen hebben”, aldus Swamipersad. Tot slot zei hij dat  als het de eis is van de werkende klasse om de BTW-wet terug te draaien,  hij niet denkt dat  de regering een andere keus heeft.

More
articles