Nederlandse ambassade helpt nieuwe mangrovebomen planten

Afgelopen week heeft de Nederlandse ambassade een bezoek gebracht aan het natuurlijk kustbeschermingsproject van professor Naipal. Tijdens het bezoek heeft de Nederlandse ambassade ook de handen uit de mouwen gestoken en nieuwe mangrovebomen geplant.

Het herstel van de mangrovebossen is van groot belang van het behoud en versterken van Surinaamse kustbescherming. Mangrovebossen zorgen voor natuurlijke kustbescherming van Suriname en voorkomen de verdere erosie van de kustlijn. Daarnaast slaan de bomen koolstof op en leveren ze een bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering.

Deltares, Boskalis, Conservation International Suriname en Interconnect onderzoeken samen met professor Naipal of ze een nieuwe methode kunnen toepassen om de natuurlijke kustbescherming te herstellen.

Deze samenwerkingen wordt gefinancierd door Partners voor Water van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Afgelopen maandag is een Makandra-samenwerking van start gegaan met Deltares, de Anton De Kom Universiteit van Suriname en het ministerie van Openbare werken, waarin ook aandacht wordt gegeven aan het herstel van de natuurlijke kustbescherming.

More
articles