Suriname Jazz Festival – Tropical Edition

Het Suriname Jazz Festival, de Tropical Edition, wordt in het laatste weekend van oktober, van 27 tot 29, gehouden. Het festival begint op de 27e met de traditionele jam sessie bij Zus en Zo.  De dag erna verplaatst het event zich naar het Bastion Event Centre in Commewijne en het Main Event, op de 29e bij Courtyard by Marriott Paramaribo.

De hoofdacts van het festival zijn: het Jazzkwartet Birckhead Jazz Kwarter uit de VS en de Nederlandse pianist en componist Mike del Ferro. De talentvolle zangeres en componiste Michal en Su Collective onder leiding van Ernesto van Dal zullen ook optreden. Het Suriname Jazz Festival dat voor 18e keer wordt georganiseerd is na drie jaar terug en luidt een nieuw tijdperk in.

De Stichting Suriname Jazz Festival, organisator van het festival, is opgericht in september 2002 en had de traditie om jaarlijks eind oktober een festival te organiseren. Dat heeft twee jaar niet kunnen gebeuren door Covid-19. Vorig jaar ging het festival niet door, omdat men geen voorbereidingen heeft kunnen treffen en er gewerkt werd aan de samenstelling van een nieuw bestuur. Het evenement wijzigde in de loop van de jaren van opzet en locatie. In 2022 trad een nieuw, jong bestuur aan dat meer activiteiten wil dan alleen het Jazz Festival in oktober, zoals ook muziekeducatie en uitwisselingsprogramma’s.

More
articles