WATERDRUK NOG STEEDS NIET WAT HET WEZEN MOET

Al ruim drie weken hebben verschillende gebieden in Paramaribo en Wanica te kampen met een lage waterdruk. Op sommige plekken is de situatie zo erg, dat er helemaal geen water uit de kraan komt. Volgens berichten van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), zou dit allemaal te maken hebben met achterstallig onderhoud en de financiële middelen die er niet zijn, om over te gaan tot herstel. Ongeveer anderhalve week later, is hier nog steeds geen verandering in gekomen ofschoon door de president was beloofd, dat op zeer korte termijn de financiële middelen voor verbetering vrijgemaakt zouden worden. Wie houdt wie voor de gek?

Niemand die klaarblijkelijk verantwoording wenst te nemen! Intussen heeft de gemeenschap te kampen met een extreme droogte en zitten de kinderen weer op school. Wie houdt rekening met de hygiëne op scholen, waar er geen water uit de kraan komt? Maar ook drinkwater is zeer belangrijk in dit geval! Vanwege het ministerie van Onderwijs wordt er met geen woord gerept hierover. Maar ook de overige ministeries kampen met een tekort aan water. Hoe doet het personeel dat zich ondanks deze situatie dagelijks op het werk moet aanmelden?

Wederom wordt het benadeeld ofschoon het aan het eind van de maand keihard voor alles moet betalen.

Dan hebben we een vicepresident, die doet alsof de waterproblematiek een normale zaak is en verwijst journalisten doodleuk naar de minister van Financiën. Het zijn deze zelfde gasten, die straks huis aan huis campagne willen gaan voeren in gebieden waar drinkwater momenteel een groot probleem is. Velen hopen dan dat deze mensen hun verstand op 25 mei 2025 zullen gebruiken..

More
articles