Guyana investeert miljoenen dollars in infrastructuur

Corantijnbrug zal diepwaterfaciliteiten in Guyana en Suriname bevorderen

De Guyanese regering heeft in de eerste helft van 2023 in totaal GYD 40,6 miljard dollar uitgegeven voor het verbeteren van de infrastructuur (o.a. wegen en bruggen) in het hele land. Uit het halfjaarlijkse rapport 2023 van het ministerie van Financiën blijkt dat van dit bedrag een bedrag van 39 miljard dollar aan wegen is uitgegeven, terwijl 1,6 miljard dollar aan bruggen is besteed.

Het rapport benadrukte dat verschillende megaprojecten in volle gang zijn om de transformerende infrastructurele agenda van de overheid te faciliteren. Deze omvat de Linden naar Mabura Hill Road en de verplaatsing van nutsvoorzieningen die zich uitstrekken van Palmyra tot Crabwood Creek, in regio 6.

Er wordt verwacht dat de werkzaamheden in de tweede helft van dit jaar aanzienlijk zullen vorderen met betrekking tot de upgrading van de East Coast Railway Embankment Road, die zich uitstrekt van Sheriff Street tot Orange Nassau, en de verlenging van de belangrijkste oostkustweg van Belfield naar Orange Nassau.

Het rapport geeft een update over de lopende projecten in het hele land en stelt dat de werkzaamheden aan de alternatieve rondweg door Diamond en Grove aanzienlijk zijn gevorderd, om een vlotte doorstroming van het verkeer te vergemakkelijken naarmate de werkzaamheden aan de Grove Public Road vorderen. Het kabinet benadrukt voortdurend het belang van het minimaliseren van de overlast voor burgers, nu deze infrastructurele ontwikkelingen op gang komen die gericht zijn op het verbeteren van het wegennet.

Volgens het rapport zal de verbetering van de openbare weg op de oostelijke oever van Good Success naar Timehri naar verwachting vóór het einde van het jaar beginnen. De upgrading van het traject van Providence naar Grove zal in het derde kwartaal van dit jaar beginnen. Ondertussen zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar de werkzaamheden aan de Soesdyke-Linden Highway starten, terwijl de bouw van de Wismarbrug naar verwachting in de tweede helft zal starten.

Daarnaast zijn ontwerp- en haalbaarheidsstudies voltooid voor de Corantijnbrug en zijn de aanbestedingen voor definitieve ontwerpen en constructie aan de gang. Deze brug zal het gemak van toegang tot diepwaterfaciliteiten in Guyana en Suriname bevorderen, evenals een grotere efficiëntie en veiligheid. Ook zal de brug het toerisme bevorderen. De aanleg, het herstel en het onderhoud van gemeenschapswegen is een ander project van de overheid. In de eerste helft van dit jaar werd hieraan 26,7 miljard dollar uitgegeven.

(Bronnen: DPI, Guyanachronicle)

More
articles