Santokhi weet niets over overplaatsing Ramsaran naar TCT

“Als de vicepresident bekend maakt dat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, gemuteerd wordt naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, moet ik op zijn minst eerst praten en horen wat zijn visie is en weten of hij in staat zal zijn, het ministerie te leiden”, aldus president Chandrikapersad Santokhi maandag in een televisie-interview. Volgens hem heeft niemand met hem gecommuniceerd, dus is hij ook niet op de hoogte. Santokhi zegt alles via de media te hebben vernomen. Afgelopen week maakte vicepresident Ronnie Brunswijk bekend dat de huidige minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Uraiqit Ramsaran, zal worden overgeplaatst naar Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).  Santokhi legt uit dat hij Ramsaran de vorige week zou ontvangen. Echter is dat niet gebeurd, omdat de minister van SoZaVo in het buitenland is. De president heeft duidelijk gezegd dat hij geen besluit kan nemen, zolang hij niet met Ramsaran heeft gesproken.

Ramsaran moet naar zeggen van Brunswijk, Albert Jubithana vervangen, die zoals eerder is bekendgemaakt, op eigen verzoek vertrekt als minister van TCT. Naast het gesprek met Ramsaran, wil Santokhi ook een cv zien van de kandidaat die de ministerspost zal overnemen.

Binnen de coalitie is er vaker gesproken over reshuffeling dan wel vervanging van ministers. Echter is ook afgesproken, dat de tweede helft van de zittingstermijn een ‘betere helft’ moet zijn. Wat op dit moment belangrijk is, is een plan met gestelde doelen. Bij evaluaties is gebleken, dat er werkelijk ministers zijn die beter moeten presteren. Er is naar zeggen van de president, afgesproken dat deze ministers een kans krijgen tot 31 december. Het vertrek van Jubithana, kan zoals president Santokhi zegt, waarschijnlijk niet op 1 september plaatsvinden. Dit is ook medegedeeld aan vicepresident Brunswijk. Santokhi zegt dat indien dat zou gebeuren, dit betekent dat de begroting van dit departement, niet afgerond kan worden voor de jaarrede van de president en het indienen van de begroting voor het dienstjaar 2024 op 29 september aan De Nationale Assemblee. Santokhi blijft erbij, dat minister Jubithana in nationaal belang, de ruimte moet krijgen om dit soort zaken af te ronden.

More
articles