Samora genomineerd voor Caribbean Music Awards 2023

De Surinaamse reggae, dancehall- en popzangeres Samora Souprayen, is genomineerd voor de Caribbean Music Awards van dit jaar. Promotor Fabian Sijmor ‘Promarman’, zal de zangeres vergezellen tijdens deze jaarlijkse uitreiking, die op 31 augustus in Kings Theatre, Brooklyn, zal plaatsvinden.

De Caribbean Music Awards is een platform om Caribisch talent te erkennen, eren en vieren, dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de muziek en de ontwikkeling van de rijke en diverse cultuur. CaribMA zet zich in voor de uitbreiding van de Caribische creatieve gemeenschap, verenigd met degenen die op dezelfde manier zijn afgestemd en toegewijd aan de empowerment van Caribisch talent.

Samora kijkt vol verlangen uit naar dit moment. Zij is genomineerd in de categorie Best New Reggae Artist. De zangeres, die al een tijdje aan de weg timmert met haar muziek, heeft zeker indruk gemaakt in de Caribische gemeenschap. Haar enthousiaste liveoptredens, charmante uiterlijk, krachtige stem en veelzijdigheid, maken haar tot een veelbelovende artiest, die zeker een nominatie oftewel prijs verdient op het wereldgebeuren in New York.

Samora erkent dat Promarman een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bereikte hoogtepunten in haar carrière. Promotie is volgens haar een vak, waarbij je de juiste mensen moet kunnen bereiken. Daarnaast gaat veel tijd en werk in zitten. Samora zegt dat ze zal genieten van deze perfecte dag én wel samen met de persoon die haar steeds in de schijnwerpers heeft weten te brengen. “Promarman is betrokken geweest in heel veel projecten, dus kan niet anders dat hij er ook bij is”, laat de zangeres weten.

Promarman reageert super trots op de nominatie van Samora. “Ik weet waar ze is begonnen en als ik zie wat ze allemaal doet, kan ik alleen maar blij zijn,” zegt de promotor. Volgens hem gaat de credit ook naar haar team. Hij wijst erop dat het daarom belangrijk is om als artiest met een team te werken. De samenwerking die Promarman en Samora hebben, gaat veel verder in de tijd. In 2012 maakte hij kennis met Samora, toen ze net actief was met muziek, via de organisatie Reality Path. Uiteindelijk in 2020, benaderde ze de promotor voor een samenwerking. Vervolgens maakte de wereld kennis met het nummer ‘Bruises’ en de rest van het verhaal kennen we allemaal.

Promarman heeft vanaf de start van haar carrière tot nu toe zeker een groei meegemaakt. Deze groei is te merken in de kwaliteit van haar muziek en de samenwerking met verschillende artiesten. “Ik heb Samora eerder meegemaakt met optredens tijdens het Kwaku Festival en vorig jaar nog tijdens de release party in Zwitserland”, zegt Promarman. Hij benadrukt dat Samora een artiest op niveau is. “Als ze precies zo doorgaat, zal ze nog grotere hoogtes bereiken.”

Samen met Samora zal ook Promarman genieten van deze welverdiende avond. Het is een eer voor hem dat de zangeres wederom ervoor kiest hem mee te nemen voor dit evenement. Zoals bij Zwitserland, zal de promotor beelden en foto’s delen met de fans van Samora. De promotie van de zangeres zal ongetwijfeld verder gaan. “We gaan het zeggen in Sranantongo: ‘Samora sabi san eng promoter e beteken gi eng’’’, aldus de promotor. Zowel Samora als Promarman bedanken eenieder voor de ondersteuning en het vertrouwen in hen gesteld.

More
articles