Daling denguegevallen in Guyana

De landelijke bespuitingen die nu in Guyana aan de gang zijn, hebben er mede voor gezorgd dat er sprake is van een aanzienlijke daling van het aantal gevallen van dengue. Dit maakte de minister van Volksgezondheid, Frank Anthony bekend tijdens een medische outreach naar Nabaclis, aan de oostkust van Demerara (ECD).

Anthony verklaarde dat hoewel er verschillende gevallen van dengue zijn, de virale infectie  niet  toeneemt. ‘’Ongeveer een maand geleden hadden we in een bepaalde week ongeveer 400 gevallen, maar we hebben dat aantal aanzienlijk zien afnemen. Nu zitten we op ongeveer 200 gevallen per week. We zien een daling en dat komt omdat we veel werk hebben verzet op het gebied van vernevelen. Zodra het weer het toelaat, zijn we elke nacht aan het bespuiten‘’, aldus Anthony. Hij zei dat er de afgelopen weken ongeveer 8.000 tests zijn uitgevoerd en dat 2.000 personen positief testten, maar dat het niet allemaal huidige infecties zijn.

De minister van Volksgezondheid dringt er bij mensen op aan om hun plaatselijke gezondheidsfaciliteiten te bezoeken zodra ze vermoeden dat ze besmet zijn met het denguevirus. ‘’Wat we zien is dat mensen, vooral kinderen, thuis blijven, en als ze naar het ziekenhuis komen, is dat kind ernstig ziek. Het is dus ingewikkelder als ze op dat moment binnenkomen. Het hele jaar door hebben we ongeveer 239 personen in ziekenhuizen in het hele land gehad.

Op dit moment hebben we waarschijnlijk minder dan tien patiënten in het ziekenhuis, en van de patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, zijn er in de loop van het jaar elf doden gevallen, waarvan zes kinderen”, zei Anthony  .

Minister Anthony legde uit dat het gebruik van bepaalde medicijnen zoals Ibuprofen, bloedingen kan veroorzaken, daarom moet een arts geïnfecteerde personen medicatie geven. Symptomen van dengue zijn onder meer spierpijn, pijn aan de achterkant van de ogen, roodheid van de huid en bloedingen in ernstige gevallen.

(Bron: Kaieteurnewsonline.com)

More
articles