Parlementariër pleit voor verwijderen online kansspelen

VHP-parlementariër Roy Mohan, pleitte de afgelopen week tijdens de behandeling van de Wet Toezicht en Controle Kansspelen, ervoor dat de online spelletjes worden verwijderd ter bescherming van onze jongeren. Volgens hem hebben de meeste jongeren toegang tot de online spelen. Ook moet volgens Mohan het aantal gokhuizen in de woonwijken sterk teruggebracht worden. Ook de leeftijdsgrens voor deelname, zou volgens Mohan opgetrokken moeten worden van 21 naar 23 jaar. De parlementariër is van mening, dat deze spelen zorgen voor een ander maatschappelijk probleem, ofschoon ze de overheid geld opleveren.

DNA-lid Rabin Parmessar stelt zelfs voor de leeftijd te verhogen naar 23 jaar. “Je hebt te maken met geld verdienen en er kan verslaving optreden, dus 23 zou goed zijn”, aldus Parmessar. DNA-leden Cheryl Dijksteel, Melvin Bouva, Mahinder Jogi, Gregory Rusland en Obed Kanapé, stelden allemaal voor de leeftijd op 21 jaar te houden. De wijziging van het Burgerlijk Wetboek, waarin de meerderjarigheidsleeftijd mogelijk teruggebracht zal worden van 21 naar 18 jaar, mag geen invloed hebben op de wet kansspelen. “Het gaat hierbij om een bijzondere wet en we moeten onze jeugd beschermen tegen mogelijke verslaving”, zei Dijksteel.

Volgens VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, moet de leeftijd slechts aangepast worden voor ingezetenen. Volgens hem kunnen we een zelfstandige buitenlander in de leeftijd van 18 jaar, niet verhinderen een casino te betreden.

More
articles