Neus stelt zich niet verkiesbaar

De voorzitster van de politieke partij STREI!, heeft in gesprek met een lokaal medium verklaard, dat zij zich niet verkiesbaar stelt bij de volgende verkiezingen. Volgens Neus verdient Suriname beter en wil zij niet degene zijn, die de bewoners stuurt op een avontuur, hoop geeft en vervolgens teleurstelt. “We hebben al genoeg gehad. Als Suriname me op zijn minst als volksvertegenwoordigster wil, dan zal het dat kenbaar maken. En als Suriname me roept, dan zal ik altijd antwoord geven”, aldus Neus.

Zij zegt dat het tijd wordt dat Surinamers zelf kiezen, welke leiders zij willen hebben. Volgens haar hebben de bestaande nieuwe leiders, het volk ook niet optimaal kunnen overtuigen. Zo heeft zij het eerder geprobeerd, maar is het haar niet gelukt. “Alleen moet ik wel zeggen, dat ik me minder moest focussen op wat mis ging en meer op wat ik anders wilde zien.”

Neus heeft bij de verkiezingen in 2020 ondanks meerdere straatacties tegen het beleid van de toenmalige president Desi Bouterse, slechts 241 stemmen gehaald. De straatacties van Neus werden ook tegen de regering van president Chandrikapersad Santokhi gevoerd. Neus die ook activist is, liet zelfs een paar keer doorschemeren te zullen stoppen met straatacties.

More
articles