Directeur Onderwijs: ‘Geen enkel kind zal uitstromen’

Sherida Zaalman-Berggraaf, directeur van Onderwijs, heeft gisteren in gesprek met een lokaal medium verklaard, dat geen enkel kind zal uitstromen. Er bestaat in de samenleving heel wat onduidelijkheid over leerjaar 10 en leerjaar 11, waarbij ouders en leerlingen niet weten, wat zij moeten verwachten van het komende schooljaar. Het is nog niet bekend, waar de kinderen die uitstromen naartoe zullen gaan en waar BO-A leerlingen geplaatst zullen worden. Ook blijkt er een gebrek aan technische scholen en een tekort aan AVO-richting C lokalen, waar ICT centraal staat. Desondanks verzekert Zaalman-Bergraaf, dat elk kind de kans zal krijgen om op een waardige manier zijn of haar opleiding voort te zetten.

Er zijn volgens de directeur scholen met verschillende richtingen, zoals AVO-profiel A, profiel B, profiel C. De verschillende LBO en technische scholen zullen de kinderen die gekozen hebben voor de technische richting opvangen. Zij benadrukte opnieuw, dat al de leerlingen geplaatst zullen worden op een school. Zij zegt verder dat de inschrijvingen van leerjaar 11 verschoven zijn naar 30 en 31 augustus, omdat bepaalde resultaten opnieuw bekeken zullen worden.

De minister van Onderwijs, Henry Ori, maakte gisteren voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM) bekend, dat ouders die het niet eens zijn met de gekozen richting voor hun kind, altijd een bezwaarschrift kunnen indienen tot en met 18 augustus. Hierna zal het ministerie zich erover buigen.

More
articles