President vraagt PG stijgende criminaliteit harder te bestrijden

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren bij de beëdiging van García Paragsingh tot procureur-generaal (PG), een dringend beroep op haar gedaan de  sterk toegenomen criminaliteit aan te pakken. Er zullen volgens de president de nodige instructies moeten worden gegeven aan de opsporingsdiensten. De regering zal volgens Santokhi de nodige middelen en mensen beschikbaar stellen. De president deed een beroep op de PG alles in het werk te stellen en de werkarmen waarover zij beschikt te exerceren op het gebied van de rechtshandhaving. “Dat de integriteit van uw werkarmen zo snel mogelijk wordt opgepoetst. Processen die reeds in gang zijn gezet voor werving en selectie van kandidaten voor de opleiding tot vervolgingsambtenaar, zullen met de nodige voortvarendheid gecontinueerd moeten worden”, aldus de president.

Volgens de president is de benoeming van Paragsingh tot PG een bewuste keus geweest.

“De lange staat van dienst van mevrouw Paragsingh werd mede in beschouwing genomen en vormt een niet te verwaarlozen conditie, om er vertrouwen in te hebben, dat zij op professionele wijze de functie in alle onafhankelijkheid zal bekleden. Als hoofd van het vervolgingsapparaat zal zij sturing moeten geven aan een gedegen vervolgingsbeleid, ter beteugeling van alle vormen van criminaliteit, inclusief de georganiseerde grensoverschrijdende criminaliteit”, stelde Santokhi.

Onder de aanwezigen bevond zich vicepresident Ronnie Brunswijk en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. Eerder ontstond er enige onenigheid in de coalitie over de benoeming van Paragsingh.

More
articles