MAATSCHAPPELIJK ONVERANTWOORDE UITSPRAKEN BRUNSWIJK!

Vicepresident Ronnie Bruswijk is tijdens de viering van 133 jaar Javaanse Immigratie, uit zijn dak gegaan en heeft uitlatingen gedaan, die het daglicht schuwen. De vicepresident haalde onder andere aan, geen volger te zijn van de ‘’stille filosofie‘’. Hij houdt zich in sommige zaken nog stil, maar de dag breekt aan dat dat niet meer zo zal zijn. Hij gaf verder aan, dat hij soldaat is geweest, lijfwacht van de “grootste gangster” Desi Bouterse en daarna leider van het Jungle Commando. Die handschoenen heeft hij opgehangen, maar anytime kan hij ze weer aandoen. De ABOP-voorzitter was goed op dreef. “Voor nu ben ik rustig, ik antwoord ze niet, want nobody can touch me”, zei hij zelfverzekerd. “Nobody. Ik heb het ook in het parlement gezegd. En als ze het niet geloven, laten ze het een dag proberen‘’, zei hij op uitdagende wijze. ‘’Ik maak me niet druk. Mijn zorg is dat het goed moet gaan met Suriname.” Volgens Brunswijk zit zijn ‘drive’ naar de verkiezingen van 2025 veel mensen dwars en “ala sortu scenario e kon’’.

Deze uitlatingen doe je niet als vicepresident van het land! Mensen hebben trauma’s door zaken volbracht in jouw verleden en je hemelt deze periode op een podium op, alsof het de normaalste zaak is geweest. Hoe moeten de nabestaanden van de gesneuvelden zich op dat moment gevoeld hebben? Moengo is na de zogenaamde Binnenlandse Oorlog, nooit meer tot ontwikkeling gekomen en dan praat je erover, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Domheid en ontoelaatbaarheid, moet toch ook grenzen hebben! Deze gast onthulde in alle drive, waarin hij zich op dat moment bevond heel wat zaken. Hij zou in feite ter verantwoording geroepen moeten worden. Wat weten we niet over Bouterse dat hij wel weet? Hij praat erover gewerkt te hebben voor de grootste gangster Bouterse! Dat wil zeggen dat er zich zaken hebben voorgedaan die het daglicht schuwen. Het wordt tijd dat we deze mensen flink aan de tand gaan voelen.

Met deze uitlatingen heeft deze meneer duidelijk gemaakt, met de idee rond te lopen dat Suriname van hem is en hij kan maken en breken. Een burger moest dit hebben uitgehaald, en velen zijn er sterk van overtuigd dat zaken anders zouden zijn afgelopen. Het is duidelijk dat met het nieuw wetsvoorstel tot wijziging van de kiesregeling men heeft gegrepen naar de zwakke plek van deze meneer, want haast op elke podium dat hij krijgt, gaat hij tekeer! Deze gast zal er alles aan doen zijn politieke machtspositie niet te verliezen. Trouwens, hij weet ook wat hem te wachten staat. Geruchten over de aanwezigheid van Interpol in het land worden steeds sterker, naarmate we de verkiezingen naderen.

We moeten niet vergeten dat er enige tijd geleden drones rondvlogen bij het huis van Brunswijk. Volgens hem zouden ze van het Kabinet van de President afkomstig zijn geweest! Deze meneer gaat nog lelijk op zijn neus kijken. Trouwens, Belfort had hem gewaarschuwd! Nu doet hij zichzelf de das om door deze uitlatingen. Een gewaarschuwd mens telt trouwens voor twee. En geen enkel gangster heeft uiteindelijk de eindstreep kunnen halen.

More
articles