Krabdagu-3 bevestigt uitbreiding olievoorraad offshore Suriname

Suriname is een belangrijke stap dichter bij zijn langverwachte offshore olie-ontwikkeling, aangezien APA Corporation meldde dat de Krabdagu-3-evaluatieput in Blok 58, een uitbreiding van de olievoorraden bevestigde, ongeveer 14 kilometer van het oorspronkelijke prospect. APA’s exploratie in Suriname wordt nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien het Suriname zijn eerste commerciële diepwaterproject zou kunnen worden. De enorme ontdekkingen en snelgroeiende olieproductie in buurland Guyana hebben het profiel van het hele bekken, dicht bij de oliecentrales Brazilië en Venezuela, vergroot. Nu Krabdagu-3 is geboord, zei APA dat er de rest van 2023 geen extra boringen nodig zullen zijn in Suriname. APA heeft een werkbelang van 50 procent in het blok naast TotalEnergies – de operator. APA zei in haar Q2-resultatenrapport, dat er nu technische analyse aan de gang is om de bron in de Krabdagu-geul te kwantificeren. “Hoewel er meer technisch werk aan de winkel is, hebben de resultaten tot nu toe voor meer vertrouwen gezorgd naarmate we vooruitgang boeken in de richting van de ontwikkeling van de eerste offshore oliehub van het land”, aldus APA’s Chief Executive Officer (CEO) en president, John Christmann. Dit is het goede nieuws waar Suriname op heeft gewacht.

TotalEnergies had gewerkt aan het kwantificeren van de middelen daar voordat het langverwachte definitieve investeringsbesluit werd genomen.

APA zei dat alle focus nu ligt op het voltooien van het Krabdagu-beoordelingsprogramma en het verkennen van een oliehubproject om de gecombineerde bron van Sapakara en Krabdagu te ontwikkelen.

APA had in een februari-release gezegd dat het in 2022 een gecombineerde geschatte olievoorraad had in plaats van meer dan 800 miljoen vaten, na drie succesvolle stroomtesten in Sapakara en Krabdagu. De cijfers van Patrick Pouyanne, CEO van TotalEnergies, leken echter te verschillen tijdens de inkomsten van de oliegigant in het eerste kwartaal van 2023.

Hij zei dat TotalEnergies tot nu toe met succes twee ontdekkingen heeft gecombineerd om een ​​pool van ongeveer 500+ miljoen vaten olie te creëren. Hij had gezegd dat het bedrijf met de laatste te boren oliebron hoopte 600-650 miljoen vaten olie te bereiken, de mijlpaal die nodig was om naar de volgende ontwikkelingsfase te gaan.

More
articles