APA kondigt positieve resultaten van boringen in Suriname aan

APA Corp. heeft bevestigd dat een eerder ontdekte olievoorraad voor de kust van Suriname zich uitstrekt tot in een gebied waar het nog een taxatieput heeft geboord. Reuters merkte in een rapport op het nieuws op, dat de exploratieactiviteiten van APA in Suriname, nauwlettend in de gaten worden gehouden vanwege de nabijheid van het land tot Guyana en de mogelijkheid dat het de thuisbasis zou kunnen zijn van aanzienlijke olie- en gasreserves, net als zijn buurland.

Volgens APA zouden de gecombineerde middelen van de twee ontdekkingen die het al voor de kust van Suriname heeft gedaan, de Sapakara en Krabdagu, de 800 miljoen vaten ruwe olie kunnen overschrijden. APA Corp. werkt samen met TotalEnergies in Suriname, met een 50:50 verdeling van de belangen in het Blok 58-exploratieproject. Tot nu toe hebben APA en Total twee beoordelingsputten geboord. In het blok dat de twee bedrijven aan het verkennen zijn, zullen nog twee putten geboord worden.

Hoewel boren voor de kust van Suriname het potentieel heeft voor een aantal belangrijke nieuwe ontdekkingen, is niets gegarandeerd. Vorig jaar beëindigde APA het boren in een ander deel van Blok 58, dat het onderzoekt met TotalEnergies, omdat het geen commerciële olie had gevonden. Volgens de U.S. Geological Survey, zou het Guyana-Suriname-bekken tot 32,6 miljard vaten onontdekte olievoorraden kunnen bevatten, wat het enorme koolwaterstofpotentieel onderstreept dat de landen delen. Naar schatting bevatten de offshore olievondsten van Suriname eind 2021 bijna 2 miljard vaten winbare olievoorraden.

APA en Total hebben tot nu toe vijf ontdekkingen in het blok aangekondigd, wat aanleiding gaf tot voorspellingen dat het Zuid-Amerikaanse land binnenkort zou kunnen beginnen met de commerciële productie van ruwe olie en tegen 2030 een dagelijkse output van 650.000 vaten zou kunnen bereiken.

Vorig jaar heeft Suriname zes andere offshore blokken aanbesteed en voor drie ervan meerdere aanbiedingen ontvangen. De namen van de winnende bieders zullen worden onthuld bij de ondertekening van de productiedelingsovereenkomsten.

More
articles