Lairc: ‘Muziek betekent alles voor mij’

Voor de jonge talentvolle artiest Lairc, betekent muziek heel veel. Gezien de liefde die hij hiervoor heeft en het feit dat hij zijn emoties kan uiten middels zijn liederen, maken hem tot een complete artiest. Emoties omzetten in woorden en vervolgens omtoveren tot een mooie melodie kan Lairc als geen ander. Kortom, muziek betekent alles voor hem.

Lairc – geboren in Paramaribo als Clarinton Power – vertrok op 2-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Hij groeide op in Amsterdam en kreeg al gauw de artiestennaam Lairc (lees: Lerk). “Ik werd altijd Clair genoemd, maar door vrienden werd deze naam verandert in Lairc, wat eigenlijk de omgekeerde versie ervan is.’’ Zijn talent heeft hij niet van een vreemde, denk maar aan Ronald Power (Yakki Famiri), Clive Power (Corona Band), Paul Schet (La Rouge) en Harold Schet (Colobri).

Al van jongs af aan deed Lairc zijn intrede in de muziekwereld. “Ik heb eigenlijk altijd gezeten in Kawina groepen”, vertelt de zanger. Hij deed ervaring op door de Koti en Skratjie te bespelen in muziekgroepen zoals Explotion en La Rouge. In 2012 ontdekte men ook zijn zangtalent. Hij werd gevraagd om het koor te versterken in La Rouge. Echter bleef het niet daarbij, want door zijn liefde voor muziek, ontdekte hij nog meer. In 2017 bracht hij een track uit op de tonen van La Rouge. Dit was het begin van zijn veelbelovende zangcarrière.

Door zijn immense liefde voor muziek, kent de zanger geen onderscheid tussen muziekstijlen. Zijn smaak voor muziek is breed, waardoor hij zich niet beperkt tot een bepaald genre. Recentelijk bracht hij het nummer ‘Wi E Misi Yu’ feat. Naomi Faerber uit als ode aan Earl Ristie van La Caz, van wie hij heel veel heeft geleerd. “Deze track gaat over hem en is meer een bedankje naar hem toe voor alles wat hij me geleerd heeft. Ik heb die track zelf geschreven met Naomi Faerber”, merkt de zanger op.

‘Wi E Misi Yu’ heeft als boodschap om je dankbaarheid te tonen naar diegene die iets voor je heeft betekent in je leven. Hiermee toont Lairc zijn dankbaarheid aan deze kaliber van een persoon, die de tijd en moeite nam om samen met hem de studio in te duiken. Lairc heeft het nummer niet alleen geschreven, maar ook geproduceerd. Evenzo is er een videoclip ervan tot stand gekomen.

Lairc geeft aan dat wat muziek betreft, hij verder zal gaan. “Ik doe elke dag iets wat ik leuk vind, dus wat dat betreft heb ik al iets moois bereikt en alles wat daarbij komt, is meegenomen”, aldus de zanger. Hij bedankt zijn fans voor de positieve response en verzekert hen dat hij heel gauw dit vanuit het podium zal doen, wanneer hij zijn nummers ten gehore zal brengen voor het groter publiek.

More
articles