PURU BRUKU WERI BRUKU!

De huidige regering kondigde bij haar aantreden aan, dat subsidies zullen worden afgebouwd. Zo werden de subsidies op brandstof, water en elektriciteit afgebouwd. Maar nu merken we, dat de regering bezig is andere subsidies te verhogen. De regering heeft toestemming verleend de subsidietarieven voor sociale instellingen te verhogen. Het nieuwe subsidietarief voor kind- en bewonergerelateerde zorg, zal worden verhoogd van SRD 27 naar SRD 70 per cliënt/bewoner per dag. Daarnaast zal het subsidietarief voor exploitatie gerelateerde kosten, stijgen van SRD 37 naar SRD 85 per personeelslid per dag. Deze verhogingen treden in werking vanaf 1 januari 2023 en zullen aanzienlijke verbeteringen brengen in de dienstverlening aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving.

Dit is duidelijk water naar zee dragen. De samenleving een mes op de keel houden om haar vervolgens te geven wat jij denkt dat de voldoende is. Zogenaamd gaat het om verhogingen, terwijl ze er keihard voor betaald hebben. Iedereen had dit voorspeld! Kort voor de verkiezingen, strooien met geld! Het is geen onbekend fenomeen in ons land en politieke leiders maken er al jaren misbruik van. Het wordt tijd, dat dit gedrag resoluut wordt afgestraft. Hoe mis moet het nog gaan, voordat men beseft dat politiek leiders het niet menen met het volk, maar slechts daar zijn voor eigen voordeel.

En dat men nog zegt dat dit de verwenselijkheden zijn die de regering heeft bereikt. Wat voor verwenslijkheid? Het volk laten zonder water, om straks een cameraploeg de wereld te laten zien hoe dorstigen van water worden voorzien?

More
articles