Parmessar: ‘Regering geheimzinnig over bouw Corantijnbrug’

NDP-parlementariër, Rabin Parmessar is van mening dat de regering bewust haar lippen stijf op elkaar houdt, als het gaat om de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Dit ofschoon volgens hem, tal van keren vragen zijn gesteld over dit project. Parmessar zegt dat hij als parlementariër geen enkel informatie krijgt vanwege de regering, maar dat de Guyanese media alles weet over de bouw van de brug. De parlementariër zegt dat er met de Guyanese regering breedvoerig gesprekken worden gevoerd, maar dat DNA niet op de hoogte wordt gesteld. Hij vertelt dat de samenleving nog altijd een bittere smaak heeft met betrekking tot de visvergunningenkwestie, die Suriname de status van onbetrouwbaar bij het buurland heeft gegeven. Volgens Parmessar werden zaken toen ook achteraf geregeld en was het parlement toen ook niet op de hoogte.

Volgens de parlementariër heeft hij via de media moeten vernemen dat in oktober het contract voor de bouw van de brug zal worden getekend, en wel voor een bedrag van USD 600 miljoen. Volgens Parmessar zijn ook hierover vragen gesteld en zijn de onderliggende documenten tal van keren opgevraagd door andere parlementariërs, echter zonder resultaat. Het gaat volgens de NDP-parlementariër om de details over onder andere: de technische aspecten, de aanbesteding, de keuze van het ontwerp en de ontwerper, de hoogte van het bedrag, welke zowel nationaal als internationaal vraagtekens opwerpt over de financiering: welk deel zal Suriname voldoen en van waar zullen de middelen vandaan komen? Wie zal belast zijn met het beheer, de controle en het onderhoud van de brug?

Volgens Parmessar roept ook het totale bedrag van de bouw vraagtekens op, daar na kritiek uit de samenleving, het gereduceerd werd met maar liefst 88miljoen US-dollar. Hij zegt dat dit geen zuivere koffie is.

More
articles