Slecht onderhoud gebouwen in veiligheidszone Kabinet President

Een zwaar beschadigde stoep en deur in een gebouw nabij Fort Zeelandia dat toebehoort aan de Stichting Natuurbehoud Suriname (STINASU). Voorheen was de Militaire Politie voor een deel in dit gebouw gevestigd. Ook het dak van het cellenhuis in het Fort Zeelandia, toont behoorlijke verpaupering en ziet er vervallen uit. Bij nadere informatie over de staat van deze gebouwen wordt duidelijk dat STINASU al heel lang niets doet aan het onderhoud van dit pand. Het cellenhuis in Fort Zeelandia (beter bekend als “Devil”) valt onder de veiligheidszone van het Kabinet van de President, maar ziet er totaal vervallen uit en heeft een behoorlijke onderhoudsbeurt nodig.

Een veiligheidszone is onder andere bedoeld, dat geen kwetsbare c.q. verwaarloosde objecten toegestaan zijn. Misschien zou er wat kunnen worden gedaan aan herstelwerkzaamheden in het kader van de veiligheid aan gebouwen, die zwaar zijn aangetast door de tand des tijds.

In het kader van de reparatie van de Toren van Financiën zegt Stephen Fokke van de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES), dat voorbereidende werkzaamheden worden getroffen, zoals opmetingen in de koepel voor een nood dakbedekking, het maken van een diefijzer beveiliging om de toegang tot de Toren onmogelijk te maken en het beveiligen van de ramen met platen”. “Maar ik merk er nog niet veel van. Misschien dat er zichtbaar wat zal gebeuren de komende week”, aldus Fokke.

More
articles