Afro Beat ster Ruger 1 juli in @ Live Entertainment Center

De AfroBeat ster Ruger, bekend van de hit ‘Dior’, geeft op 1 juli zijn eerste concert in Suriname. Dit vindt plaats in @ Live Entertainment Center. De artiest is naar ons land gehaald door Black & Sexy Events in verband met haar 6-jarig bestaan. Het wordt volgens Olu Abena, een extra feestelijke avond in @ Live Entertainment Center. De zangers zullen het publiek trakteren op hun populairste songs.

Der hit ‘Dior’ komt van de tweede EP ‘The Second Wave’ van Ruger, die in 2021 werd gedropt. De song piekte op nummer 1 in Nigeria, Gambia, Kenia, Oeganda, Sierra Leone en Madagaskar. ‘Dior’ werd zelfs in Engeland een hit via de UK Afrobeats Singles Chart. Ook menig Surinaamse Afrobeat fan is verzot op de track. De muziekstijl van Ruger is een samensmelting van Afro-pop, trap en dancehall. Hij staat bekend om zijn soepele zang, pakkende melodieën en energieke optredens. In februari 2023 werd Ruger uitgeroepen tot beste nieuwe artiest tijdens de Soundcity MVP Awards die werden gehouden in het Eko Convention Center in Lagos, Nigeria.

Voorprogramma

In het voorprogramma staan Aptijt, Psycho, Jackson Blai, Biga Luga, Bottyman, Ita Ves, Isje King, DJ Archa, Andy Safado.  De MC’s  van de avond zijn Starboy Chilleman en Vuure. Een hoogtepunt van de avond is de ontmoeting van de bekende Surinaamse reggae/dancehall formatie van de jaren ‘80 en ‘90 van de Dancehall Crew met Reggie, Naya Beenie, Multi en Jogga.

More
articles