Drugsdealer opgepakt in Belém die op vertrek stond naar Suriname

Een drugsdealer die in 188 landen gezocht werd, is door de International Criminal Police Organization (Interpol) gearresteerd door de Federal Police (FP) in Brazilië op de internationale luchthaven van Belém. “Dit is de belangrijkste arrestatie op de luchthaven in de afgelopen jaren”, zei de FP donderdag in een verklaring. Veroordeeld voor het vervoeren van 281 kg cocaïne van Suriname naar België, werd de man gearresteerd via een Red Notice van Interpol. “De drugsdealer is woensdag opgepakt, terwijl hij op het punt stond vanuit Belém naar Suriname te vertrekken, nadat hij vanuit Macapá naar de hoofdstad Pará was gekomen. Bij hem werd 94 gram goud aan juwelen gevonden”, gaf de FP aan. De arrestatie was bevolen door het Federaal Hooggerechtshof, dat stelde dat aan alle criteria van de Braziliaanse wet  inzake de Red Notice, opgesteld door het Nationaal Centraal Bureau van de Belgische Interpol, was voldaan.

Misdaad

Volgens de FP vond het misdrijf plaats op 12 oktober 2020, toen de veroordeelde samen met andere verdachten meewerkte aan de export van 281 kilo naar België. “Hij zou lid zijn van het exportbedrijf dat de drugs vanuit Suriname, verstopte in een lading hout, die werd gestuurd naar een Europees import bedrijf.

Andere leden van de criminele organisatie werden geïdentificeerd en andere mogelijke transporten van drugs die in Belgische havens terechtkwamen, werden ook onderzocht door de lokale politie.” Het Europees aanhoudingsbevel is in oktober 2022 uitgevaardigd, maar de Red Notice op Interpol kwam twee maanden geleden uit.

More
articles