Blijven accommoderen van NPS’ers

Het openbaren van onbekende feiten over het blijven accommoderen van belangrijke functies door NPS’ers  in de regering Santokhi, is volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland, niet geheel duidelijk. Afgezien van de ministersposten die in het kabinet zijn vrijgekomen, lijkt het alsof NPS’ers in andere belangrijke functies worden gehandhaafd.

“We zitten niet in politieke functies zoals ministersfuncties. Technische functies is gewoon het werk van de mensen. Ten aanzien van mevrouw Levens, heb ik in DNA aangegeven, dat de president daaromtrent uitleg geeft. De NPS heeft daar totaal geen bemoeienis mee gehad en ik heb overigens begrepen dat ze geen benoeming heeft. Ik heb gevraagd naar publicatie van alle dienstreizen, wie allemaal zijn gegaan en hoeveel dat gekost heeft’’, aldus Rusland.

Volgens hem is het verzoek gericht aan zowel de regering als DNA. Echter schijnen assembleeleden uit de VHP-fractie niet geheel tevreden te zijn met de gang van zaken, na het vertrek van de NPS uit de coalitie. Zo stelt het assembleelid Mahinder Jogi, dat er nog andere belangrijke functies worden bekleed door NPS’ers na het aantreden van het kabinet Santokhi -Brunswijk.

More
articles