Houdt dieselolie slangen op afstand?

Tenzij een slang in dieselbrandstof zwemt, deze inslikt, inademt of op enigerlei wijze absorbeert, is er niets aan diesel dat het tot een effectief slangenafweermiddel maakt. Het is een van die misvattingen die door de jaren heen blijven bestaan en dat ongetwijfeld zullen blijven doen. De reden is simpel: er is geen enkel bewijs dat diesel werkt om een slang af te weren, of ooit heeft gewerkt. Hoewel inslikken, inademen of anderszins absorberen ervan schadelijk kan zijn voor een slang, is daar ook geen bewijs voor.

Het is begrijpelijk dat mensen een effectief slangenafweermiddel willen, vooral als slangen een fysieke bedreiging vormen of je tuin binnenkomen. Maar zelfs als diesel zou werken, zijn de rotzooi en het gevaar voor het milieu dat het op de grond dumpen zou opleveren, gewoon niet de moeite waard.

Gelukkig hoef je niet naar een blikje diesel te grijpen om slangen kwijt te raken. Er zijn veel effectieve oplossingen beschikbaar, onder andere natuurlijke middelen, maar ook enkele fysieke middelen, waaronder de juiste keuze van planten.

Planten

Er zijn verschillende planten die slangen op afstand houden. Het hebben van een aantal van deze planten is enorm nuttig als je een tuin hebt, of nu bloemen kweekt of groenten en fruit teelt. Sommige van deze planten houden niet alleen slangen weg, maar zijn ook natuurlijke insectenwerende middelen.

Citroengras: Citroengras produceert een citrusgeur die een effectief slangenafweermiddel is.

Knoflook: geeft je het beste van twee werelden met je eigen knoflook van eigen bodem, en slangen hebben een hekel aan de geur die het sulfonzuur van knoflook afgeeft.

Natuurlijke dierenverdediging gebruiken

We hebben het niet over je hond of je huiskat, huisdieren zijn geweldig en een even hecht familielid in ons leven als onze menselijke tegenhangers. We willen ze niet riskeren. Wat je echter wel kunt doen, is grote vogelhuisjes en vleermuishuizen installeren. De idee is om de aandacht te trekken van vogels en vleermuizen die groot genoeg zijn om slangen een natuurlijk onderdeel van hun prooimenu te maken.

Uilen zijn hiervoor ideaal en vleermuizen ook. Beide zijn gemakkelijker naar binnen te lokken en een thuis in je tuin te maken dan een havik of een adelaar. Als je uilen en vleermuizen wilt aantrekken, moet je je tuin en omgeving er zo natuurlijk mogelijk uit laten zien, met veel planten en hele grote vogelhuisjes waar een uil in kan nestelen.

Essentiële oliën van pepermunt en kaneel

Essentiële oliën staan bekend om hun krachtige aroma’s. Dit geldt met name voor etherische oliën van pepermunt en kaneel. Ze zijn niet alleen krachtig, maar slangen haten ze ook. Omdat slangen een krachtig reukvermogen hebben, zijn pepermunt- en kaneelaroma’s vaak te veel voor hen. Pas op dat u geen etherische oliën op planten of andere vegetatie verspreidt. De oliën zijn krachtig en zullen vaak genoeg zijn om de planten te doden. Spray etherische oliën alleen op synthetische voorwerpen en breng om de paar dagen opnieuw aan. Als het regent, opnieuw aanbrengen zodra de oppervlakken droog zijn.

More
articles