Postnatale groepszorg binnenkort ook mogelijk in Suriname

(foto: Regillio Derby)

Jörgen Raymann zal als bestuurslid van Dat Ding van Ons (#DDVO), op dinsdag 4 april in de KidsClinic van het Diakonessen-huis in Paramaribo, een cheque van euro 17.645,00 overhandigen aan de Vereniging Kinderartsen Suriname. Deze donatie is afkomstig van de organisatie Samen Ouder. De organisatie komt met deze geste tegemoet aan de hulpvraag van de Vereniging Kinderartsen Suriname.

Samen Ouder biedt postnatale groepszorg aan ouders met baby’s tussen 0 – 12 maanden. Hierbij staat actieve betrokkenheid van de ouders centraal bij de groei en ontwikkeling van hun kind inclusief aandacht voor de communicatie over en weer. De ouders kunnen hun ervaringen bespreken onder begeleiding van getrainde professionals, waarbij tenminste één arts en één verpleegkundige aanwezig is. De zorg is nodig, maar kost geld. Vandaar de noodzaak om extra fondsen te werven.

Postnatale zorgsessies

“Wij weten allemaal dat de gezondheidszorg in Suriname hulp nodig heeft.

Het is helaas moeilijk om die hulp te vinden. Vandaar dat #DDVO en #WHAP besloten hebben om dit project te ondersteunen. #DDVO is een netwerkorganisatie die professionals verbindt en kennis deelt met focus op hun Antilliaanse/ Surinaamse roots. #WHAP is een hulporganisatie die zich voor diverse doelen inzet”, aldus de organisatie.

Het gaat concreet om postnatale zorgsessies zoals medische checks (groeisnelheid, gewicht, lengte, vaccinaties, gehoor, etc.); veiligheid van de omgeving in ruime zin; voeding (borst- of flesvoeding), eerste hapjes, vast voedsel; ontwikkelingen: motorisch en taal plus emoties en gedrag; gezinsplanning: anticonceptie en relaties, ook van de ouders; emotionele begeleiding van de moeder (ook bij een postnatale depressie), de rol van de vader.

 

More
articles