Etnel: ‘President heeft sinds 2020 niet getracht rust en stabiliteit te brengen’

President Chandrikapersad Santokhi heeft recent een pakket aan maatregelen aangekondigd om zo de rust terug te brengen op de valutamarkt, en die de koers zal moeten stabiliseren.

“Wanneer we kijken naar het gehele gebeuren, dan zien we dat we nog steeds niet kunnen spreken van een herstel. De president heeft met alle maatregelen vanaf 2020 tot vandaag, die rust en stabiliteit niet kunnen brengen, omdat hij enigszins dat niet heeft getracht”, aldus Patricia Etnel, NPS-parlementariër.

Etnel vertelde, dat als we naar de maatregelen kijken die aangekondigd zijn, dan is de roep, het minimaliseren van de macht van de cambio’s binnen het geldverkeer. Willen wij de koers of willen wij de essentie redden, dan zal er volgens Etnel gewerkt moeten worden aan de productie. Ofschoon de president met een retentie maatregel van 35% voor exporteurs is gekomen, heeft hij volgens Etnel daarmede aangegeven het ondernemen in Suriname niet aantrekkelijk te maken.

“Je vraagt je vervolgens dan af, of die maatregelen wel gedaan zijn? Zullen we komen tot die rust en die stabiliteit die we nodig hebben voor Suriname?”, vraagt Etnel zich af.

More
articles