Belfort dient president van repliek

Abop-parlementariër Edward Belfort, is ingegaan op verklaringen gedaan door de president in het parlement. De laatstgenoemde reageerde de afgelopen week duidelijk geïrriteerd nadat Belfort vragen stelde over invallen, die door het Nederlandse Openbare Ministerie zijn gedaan, en waarbij er volgens de parlementariër, klinkende namen zijn genoemd die mogelijk een band hebben met de president. Volgens Belfort moest de president eerlijk voor de dag komen, en vertellen wat er aan de hand is. Dit viel op dat moment niet in goede aarde bij de president, die Belfort er flink van langs gaf. Belfort die op dat moment niet in het parlement was, reageerde in een televisieprogramma op het door de president gestelde.

Volgens de parlementariër zijn er sinds het aantreden van deze regering, tal van cocaïneonderscheppingen gedaan. Belfort zegt dat het zeer opmerkelijk is en dat dit is gebeurd nadat de president na zijn inauguratie uitlatingen deed over ‘fresh capital’. “Vanaf dat moment ruimt Nederland bendes op en worden tassen met geld gevonden in panden, die zogenaamd reisbureaus moeten zijn. Wanneer de president zegt dat zoals de waard is hij zijn gasten vertrouwt, moet hij niet vergeten, dat hij nadat hij een eed had afgelegd, en beloofd heeft geen giften te zullen nemen, hij een medaille kreeg en aannam van iemand die voorkomt op de lijst van Interpol”, aldus Belfort.

De parlementariër zegt het raar te vinden, dat de president niet is ingegaan op al hetgeen gezegd is door leden van de VHP, maar juist een persoonlijke aanval op hem opende. “De fractievoorzitter van de VHP heeft hem een klap in zijn gezicht gegeven, door te stellen dat de genomen maatregelen om de koers te beteugelen, geen filosofie zijn van de partij. Ook de ondervoorzitter van het parlement heeft hem flink op de vingers getikt, maar ook daarop heeft hij niet gereageerd, terwijl deze wetgevers wel aanwezig waren in de zaal”, aldus Belfort.

More
articles