Orthoptisten en optometristen vertrekken massaal uit Suriname

Orthoptisten en optometristen kiezen ervoor hun diensten in Suriname stop te zetten en hun heil te zoeken in het buitenland. Dit vanwege het feit dat zij beter gewaardeerd worden in het buitenland. Volgens de groep hebben zij geen goede samenwerking met de huisartsen, waardoor zij financieel niet uitkomen. Ook worden zij niet erkend door de zorgverzekeraars, hetgeen zorgt voor een bemoeilijking van het werk. Volgens de groep zal een samenwerking met de zorgverzekeraars de samenleving ten goede komen. Het gaat in dezen om de groep die hun studie in het buitenland heeft gedaan en terug is gekomen voor het dienen van hun land. De groep geeft aan, liever vanaf het prille begin daar te zijn gebleven, waar het hun financieel voordeel had opgeleverd.

De groep geeft aan dat de zorgverzekeraars hen niet wensen te vergoeden voor hun diensten. De enige zorgverzekeraar die met hen samenwerkt, blijkt het Staatsziekenfonds te zijn.

De groep geeft aan dat zij oogmetingen nog steeds gratis doet. Een ander probleem dat verholpen zou kunnen worden, is de lange wachttijden bij plekken als Eye Center. Indien de erkenning volgens de groep wel zou plaatsvinden, hoefden mensen niet uren te wachten alvorens ze behandeld zouden worden. De groep spreekt haar hoop uit dat de regering spoedig komt met een oplossing, alvorens het te laat is en er geen oogspecialisten meer in het land zijn.

More
articles