Winkelzaken en bedrijven binnenstad goed voorbereid op protestacties

In het kader van de ‘Alles Plat’ protestactie die vandaag gehouden worden, hebben de meeste ondernemers hun winkelzaken in de binnenstad gesloten. Dit ter voorkoming van de taferelen die zich hebben voorgedaan op 17 februari jongstleden. Zowel het bedrijfsleven als de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Bankiersvereniging en de Suriname China Business Uni-ted, heeft opgeroepen de zaken normaal open te houden, maar wel  waakzaam te blijven. Een aantal ondernemers heeft extra maatregelen getroffen om vooral het glaswerk voor hun winkelzaken te beschermen. Bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Telesur en Dojo zijn de ramen beschermd met multiplex. De Times Mall, die vorig keer leeggeplunderd werd, is vandaag extra beveiligd.

Het bedrijfsleven heeft aangegeven, dat naast de controle van de politie  en militairen, het voor eigen veiligheid zal zorgen en benadrukt dat wat zich op 17 februari afgespeeld heeft, vandaag niet geaccepteerd zal worden. EZ-minister Rishma Kuldip-singh heeft gisteren tijdens een persconferentie verklaard, dat de veiligheid van ondernemers gegarandeerd wordt. “Men is goed voorbereid, en gaat ook voor hun veiligheid zorgen. Ook de politie zal goed vertegenwoordigd zijn in de binnenstad met de ondersteuning van militairen”, aldus Kuldipsingh. In de omgeving van Kwakoe is een extra hulppost opgezet. De actievoerders hebben een oproep gedaan voor 10.00 uur zich aan te melden op het Onafhankelijkheidsplein, voor het DNA-gebouw.

Rond 00.00 uur heeft de politie rondom het Onafhankelijkheidsplein een veiligheidszone ingesteld.

De navolgende wegen zijn afgesloten:

– Grote Combéweg/Henck Arronstraat

– Roseveldtkade/Kleine Waterstraat

– Tamarindelaan/Lim A Postraat

-Waterkant/nabij het Hoekhuis

Op de weggebruikers komende vanuit het noorden wordt gevraagd, zoveel als mogelijk alternatieve routes te kiezen, terwijl het beroep op het overig verkeer wordt gedaan, met de in te stellen verkeersomlegging rekening te houden en de aanwijzingen van de politie ter plaatse stipt op te volgen. Door de politie en andere veiligheidsdiensten zullen er maatregelen worden getroffen voor de ordehandhaving. Verder zal de surveillance zowel opvallend als onopvallend worden opgevoerd.

More
articles