Nieuw collegejaar PTC Master ICT-Data Science gestart

Elf studenten zijn op zaterdag 11 maart gestart met de nieuwe Master ICT studie Data Science. Tijdens de introductieles zijn de docenten van de Praxis Business School kort ingegaan op de modules die in het eerste semester verzorgd zullen worden.

De PTC- University of Applied Sciences en de Praxis Business School uit India, hebben op 23 augustus 2022 een Memorandum of Agreement (MoA) ondertekend, dat tot doel heeft om een 2-jarig masterprogramma ICT te ontwikkelen voor Suriname. Dit wordt een volledig online programma gericht op Data Science.

Volgens PTC-directeur Robby G. Holband, kampt Suriname met twee uitdagingen: weinig ICT-professionals op masterniveau, waardoor er van alle kanten getrokken wordt aan deze specialisten, ook schieten wij tekort in het verzamelen, opslaan en analyseren van data. Holband hoopt dat met de studie deze twee uitdagingen worden weggewerkt. Het ligt ook in de planning om voor de master alumni de optie te creëren om te promoveren bij het PTC. ‘’Deze stude moet voor u dus niet het einde zijn’’, zei Holband. Prof. Charanpreet Singh, mede-oprichter en directeur van de Praxis Business School Foundation, feliciteerde de nieuwe studenten met het kiezen voor een studie die veel gevraagd is in deze groeiende digitale wereld.

‘’De colleges zijn geheel online en het curriculum is volledig aangepast voor het PTC’’, aldus Singh. De Praxis Business School heeft meer dan een decennium aan ervaring voor het ontwikkelen van programma’s in het domein van business analytics. Naast de mogelijkheid voor de masteropleiding, kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven voor de mastercourse Data Science, die studenten en anderen de gelegenheid biedt om delen uit het programma te volgen om specifieke competenties te versterken of te leren. Na succesvolle afronding ontvangt de student een Certificate of Completion.

 

More
articles