Guyana richt zich op tweede biedronde vanwege meerdere booropties

Terwijl de eerste licentieronde van start gaat, zei de vicepresident van Guyana, dr. Bharrat Jagdeo, dat het land volgend jaar een nieuwe ronde zou kunnen lanceren om het momentum van zijn olie- en gasontwikkeling vast te houden. Jagdeo vertelde Bloomberg op 8 maart: “We moeten nu een heleboel beslissingen nemen, zodat we het tempo van de ontwikkeling niet vertragen. Het land heeft voldoende boorlocaties om een ​​nieuwe veiling te rechtvaardigen.’’ Tot nu toe zijn de ontdekkingen gecentraliseerd in een klein deel van het Stabroek-blok van 6,6 miljoen hectare – bijna 11 miljard vaten olie-equivalent.

Er zijn ook enkele olieafzettingen gevonden in de Wei-1-put van CGX Energy in de Corantijn, maar dit is niet gekwantificeerd. Daar zijn booroperaties aan de gang. En het is de beste gok voor een ontwikkeling buiten het Stabroek-blok.

Guyana streeft ernaar zijn olie- en gasbronnen zo snel mogelijk te ontwikkelen, voordat het volledig overgaat op hernieuwbare energie. Het produceert momenteel gemiddeld 380.000 vaten per dag uit twee ontwikkelingen – Liza 1 en Liza 2. Tegen het einde van 2023 zal de volgende ontwikkeling, Payara, online komen, en tegen 2024 zal een ander project, Yellowtail, de productie naar meer dan 800.000 vaten per dag stuwen. Guyana heeft momenteel veertien blokken: elf in ondiepe wateren en drie in zijn diepwaterareaal.

More
articles