Pique: ‘Ik heb niet meegedaan aan de actie van 17 februari’

Politiek activist Sibrano Pique heeft in gesprek met een lokaal medium verklaard dat hij inderdaad zijn achterban heeft opgeroepen, om de protestacties van 17 februari die totaal uit de hand zijn gelopen te ondersteunen. Echter heeft hij op die bewuste dag besloten, niet meer mee te doen en thuis te blijven. “Als iemand heeft gezegd dat zij mij daar hebben gezien, dan liegt deze”, aldus Pique. Volgens hem was hij eerder opgeroepen door de politie, om de richtlijnen en eisen vanuit de overheid door te nemen voor het houden van de protest. Daaruit kwam volgens de activist naar voren dat hij een ordehandhavingsteam moest hebben en nog andere hoog gestelde eisen. De politie zou Pique hebben voorgehouden, dat indien het protest uit de hand zou lopen,  hij aansprakelijk zou worden geacht.

“Ik heb toen gezegd, dat ik de orde niet kan handhaven voor zo een grote groep, dus ik trek me terug. Verder voelde ik er niet meer voor, de acties te ondersteunen, omdat Pakittow mensen en bonden persoonlijk heeft benaderd maar mij niet, dus heb ik me teruggetrokken”, aldus Pique. Per slot van rekening zegt hij blij te zijn over zijn besluit. Hij benadrukt dat de intentie van de actie altijd vreedzaam is geweest en dat er personen ertussen waren met kwade bedoelingen. “Niet de getto was op straat maar dieven”, zegt de activist.

Pique werd gisteren na verhoor heengezonden, terwijl twee andere activisten in verzekering werden gesteld. Over het lot van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet wordt binnen een week een besluit genomen.

More
articles