Pique: ‘Tijd van petities indienen is voorbij’

Activist Sibrano Pique heeft in gesprek met een lokaal medium verteld dat er vanaf vandaag dagelijks geprotesteerd zal worden om deze regering naar huis te sturen. Pique begon afgelopen vrijdag met de actie en wist ongeveer 100 man op de been te krijgen. Onder de demonstranten bevonden zich onder meer de Abop-parlementariër, Edward Belfort.

Volgens Pique gaat het niet om de hoeveelheid mensen op de been, maar om het doel de regering naar huis te sturen. “We willen geen zoete praatjes meer horen en de tijd van petities indienen is reeds voorbij”, aldus Pique.

Volgens Pique is hij afgelopen zondag door de politie opgeroepen zaken betreffende het protest te bespreken. “De politie wil zaken in goede banen leiden”, aldus de activist. Hij zegt verder dat de regering niet hoeft te komen met verzachtende maatregelen. Volgens hem moet de regering naar huis, of willen ze concrete acties zien. “Het terugdraaien van de brandstofprijzen, het laten dalen van de wisselkoersen en de winkelprijzen en het leefbaar maken van ons mooi land”, zei Pique. De activist zegt verder geen aandacht te schenken aan de oproep van de vicepresident aan zijn achterban, de acties niet te ondersteunen. Volgens hem is de VP duidelijk machtsdronken. Volgens Pique beklaagde de VP zich enkele dagen geleden nog over de ontwikkelingen en het gevoerde beleid. Pique vraagt zich af wat voor VP we hebben om te zien dat het niet goed gaat, en toch geen maatregelen treft. Echter heeft het volgens de VP geen zin de stekker eruit te trekken gezien de regering toch niet naar huis zal gaan. “Men moet blij zijn dat ik daar ben, anders zou de situatie erger zijn”, aldus de VP.

More
articles