Deel PLO-bushouders voert prikactie

‘Veel onduidelijk over hoe subsidie aan bushouders zal geschieden’

Wendel Wille, lid van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), heeft vandaag bushouders en buschauffeurs opgeroepen om actie te voeren, om zo aan de regering duidelijk te maken, dat zij niet meer in staat zijn passagiers te vervoeren voor een ritprijs die reeds lang achterhaald is. ‘’Wij willen ook duidelijkheid over de brandstofsubsidie’’, zegt Willie. De bushouders hebben vandaag tot 09.00 uur gereden en zijn daarna in actie gegaan.

Willie zegt het niet eens te zijn met het voorstel van de regering om de bushouders te blijven subsidiëren. ‘’We willen weten op welke manier de bushouders gesubsidieerd zullen worden, hoeveel en voor hoelang er gesubsidieerd zal worden’’, zegt Willie. Volgens de actievoerders zijn deze punten nog steeds onduidelijk voor de bushouders. ‘’Wij willen niet maandenlang wachten op de subsidie, want zo gebeurde het voorheen‘’, zegt een bushouder. De actievoerders geven aan, dat ze momenteel niet uitkomen met de huidige brandstoftarieven. Volgens hen was de berekening van SRD 8.50 voor een rit gemaakt op basis van SRD 19 per liter brandstof. ‘’Nu is de prijs veel hoger. Is het dan geen tijd, dat wij als bushouders geen verhoging krijgen? Meer dan 50 procent is er op het tarief van brandstof gekomen, is het dan niet hoog tijd voor een tariefsaanpassing? We dede. We krijgen wel een kleine dieselcompensatie, maar de bussen leven niet daarvan‘’, aldus de buschauffeurs

Bij het ter perse gaan van deze editie werd een prikactie gevoerd bij Busterminal 2 te Ondro Bon. Meegedeeld wordt, dat de PLO-busritten voor vandaag niet gegarandeerd zijn en dat indien er geen overleg en duidelijkheid komt, de actie mogelijk verscherpt zal worden.

More
articles