Uitbetaling SRD 1800 aan minderdraagkrachtigen aangevangen

Gisteren werd er een regeringspersconferentie gehouden waarop werd ingegaan op de financiële tegemoetkomingen en subsidies die worden verstrekt vanuit de overheid. De ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), de minister van Financiën, de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, waren aanwezig op deze persconferentie ging tijdens de persconferentie uitvoerig in op het Sociaal Programma .

De regering is bezig de subsidie op brandstof af te bouwen en de brandstofprijzen marktconform te maken, derhalve zijn het weekend de benzineprijzen verhoogd. SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran, zei dat hij zelf niet blij mee is met de verhogingen, maar om de economie gezond te maken zijn er soms bittere pillen die geslikt moeten worden. Hij benadrukte wel dat er tegelijkertijd een voorziening gecreëerd moet worden om de nood van de gemiddelde burger te lenigen, zodat die niet in een uitzichtloze situatie terechtkomt.

Het Sociaal Programma is een koopkrachtversterking vanuit de overheid, met als doel de overstap te maken van object- naar subjectsubsidie. Voor het uitvoeren van het Sociaal Programma is er SRD 1,2 miljard goedgekeurd. Het Sociaal Programma is een overheidsbreed programma, waarbij maandelijks een bedrag van SRD 1800 uitgekeerd zal worden aan huishoudens die voor deze ondersteuning in aanmerking komen. De zeven goederen en diensten die gesubsidieerd worden, zijn: brandstof, elektriciteit, voedsel (basisbehoeften), transport, kookgas, water en medicamenten.  Het is zei minister Ramsaran, de bedoeling dat morgen de eerste groep van minderdraagkrachtige gezinnen de SRD 1800 gestort krijgt op hun Moni Karta. dit De Project Implementation Unit die nauw in contact is met de Surinaamse Postspaarbank, heeft dit volgens de minister, bevestigd.

More
articles