Pakittow: ‘Protestactie ook bedoeld voor gelaten houding bonden’

Politiek activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, heeft in een reactie met een lokaal medium gezegd dat het geplande protest voor 17 februari, niet alleen bedoeld is tegen het beleid van de regering, maar ook de gelaten houding die bepaalde bonden hebben aangenomen.

Volgens hem komen de werkers totaal niet meer uit, maar blijven de bonden een lakse houding aannemen. Hij zegt dat de criminaliteit schrikbarend is toegenomen, ondernemerschap kapot is gemaakt, de koers instabiel is en de prijzen in de winkels, niet meer te betalen zijn. Pakittow zegt dat het volk het totaal niet meer kan dragen, maar dat alleen de bonden het kenbaar kunnen maken aan de regering. Op grond hiervan hoopt hij op de totale ondersteuning vanwege de samenleving om de regering uiteindelijk ter verantwoording te roepen. Volgens de activist is er bewust gekozen voor 17 februari, omdat er een voorbereiding aan vooraf gaat.

Hij zegt tijdens de vorige protesten steken te hebben laten vallen, maar dat zij daaruit hebben geleerd. Zo werd volgens Pakittow bij één van de protesten, de soundtruck in beslag genomen. Volgens hem zullen zij in de komende dagen werken aan het bewust maken van de samenleving en haar verduidelijken dat het niet beter zal gaan. “Eerst was het  BTW en nu deze forse stijging van de brandstof. De regering wil bezuinigen ten koste van het volk, terwijl de president elke maand aan het reizen is”, aldus Pakittow. Hij zegt niet te willen werken met andere activisten, omdat ze een andere agenda hebben. Volgens hem zijn die lui op zoek naar een positie. Sibrano Pique deed daarentegen een oproep tot bundeling. Echter werd daar geen gehoor aan gegeven.

More
articles