Walter Oostelbos voorgedragen als Nederlandse ambassadeur in Suriname

Walter Oostelbos, nu tijdelijk waarnemend plaatsvervangend ambassadeur in Ankara (Turkije), is door Nederland voorgedragen als de nieuwe ambassadeur van Nederland in Suriname. Dat heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt. Na goedkeuring van de Surinaamse regering zal Oostelbos naar Paramaribo afreizen en het roer op de ambassade overnemen van Henk van der Zwan, die in 2020 ambassadeur werd. Oostelbos heeft zijn land al eerder gediend in Suriname. Hij was in 2018 ruim tien maanden de plaatsvervangend Chef de Poste in Suriname.

De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, ingestemd met vijf ambassadeursbenoemingen op het Westelijk Halfrond. Deze zijn pas definitief als de gastlanden hun goedkeuring hebben verleend. De benoemingen gaan in vanaf komende zomer. De Rijksministerraad stemde in met de benoeming van ambassadeurs op de volgende posten:

  • Colombia, met standplaats Bogotá: Reina Buijs, nu directeur van de Hoofddirectie Personeel en Organisatie.
  • Panama, met standplaats Panama-Stad: Sander Cohen, nu hoofd Internationale Samenwerking, Handel en Extern beleid bij de Permanente Vertegenwoordiging bij de EU in Brussel.
  • Peru, met standplaats Lima: Alexander Kofman, nu manager Dienstverlening en Relatiemanagement bij de directie WereldWijd Werken.
  • Suriname, met standplaats Paramaribo: Walter Oostel-bos, nu tijdelijk waarnemend plaatsvervangend ambassadeur in Ankara.
  • Trinidad en Tobago, met standplaats Port of Spain: Cor Hersbach, nu teamleider Werving en Selectie bij de Hoofddirectie Personeel en Organisatie.

More
articles