Brunswijk wenst ingrijpen tegen koersstijging

(foto: Ivan Summerville)

Tijdens de opo yari meeting van PL en Abop afgelopen weekend in Nickerie, heeft vicepresident Ronnie Brunswijk een beroep gedaan op de regering om zo spoedig mogelijk in te grijpen bij de huidige koersontwikkeling. Volgens hem is de koers al boven de SRD 30, wat maakt dat mensen nu al niet kunnen “leven”. De vicepresident vreest dat het binnenkort SRD 50 wordt. Hij zegt dat Suriname alles behalve deze situatie verdient en dat het niet op deze voet verder kan. Brunswijk benadrukte dat het niet om podiumtaal gaat zoals eerder beweerd werd, maar dat hij uitkijkt naar serieuze oplossingen vanwege de regering.

Volgens de vicepresident is het de president die samen met zijn commissie en team van deskundigen, de koersontwilkeling op de operatietafel moet leggen en op zoek moet naar nieuwe ontwikkelingen. Als het aan Brunswijk ligt, zou het reeds vandaag op de prioriteitenlijst van de regering moeten staan. Hij zegt dat mensen niet meer in staat zijn voeding op tafel te leggen en hun vaste lasten te betalen. Deze ontwikkeling is volgens de vicepresident betreuringswaardig en zeker niet goed te noemen.

Brunswijk zegt verder dat vanwege het ministerie in de loop van de week de moni-karta zal worden vrijgegeven. Dit om de samenleving die momenteel aan het verzuipen is, tegemoet te komen. Volgens de vicepresident gaat het in dezen om een financiele injectie voor elk gezin. Hij hoopt echter dat er continuiteit plaatsvindt en dat de mensen op tijd over hun gelden kunnen beschikken.

More
articles