Bekende kleinondernemer PP-Bakfietsworstwaren dodelijk aangereden

De ondernemer Raymond Ford van PP-Bakfietsworstwaren, is afgelopen zondagochtend bij een zware aanrijding aan de Kwattaweg ter hoogte van de Van Idsingastraat aan zijn opgelopen verwondingen ter plaatse overleden. De 19-jarige autobestuurder van een Mercedes, die met een enorme snelheid  van de Kwattaweg richting de Johan Adolf Pengelstraat reed, maakte voor de botsing naar verluidt, een inhaalmanoeuvre. Tijdens het inhalen reed hij zijn voorrijder aan en daarbij werd de fietser, die aan de juiste zijde van de weg reed, van achteren geschept. De tragische dood van deze hard werkende kleine ondernemer  heeft de samenleving behoorlijk geschokt. Via sociale media hebben aangeslagen burgers hun medeleven geuit over dit  ongeval. Volgens velen was Ford een echte “hossellaar” die op een eerlijke manier aan zijn geld kwam.

Het is nog onduidelijk of de 19-jarige autobestuurder is aangehouden en of zijn rijbewijs is ingevorderd door de politie.

De zaak is nog in onderzoek Nabestaanden hopen, dat de safe-city camerabeelden worden geraadpleegd, zodat het recht mag zegevieren. Volgens bepaalde burgers op sociale media, bezit deze zaak  een  aantal vreemde ontwikkelingen voor wat betreft het politioneel onderzoek. Normaliter worden er door middel van een politiebericht voorlopige gegevens verstrekt omtrent de aanrijding en de veroorzaker, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Volgens de nabestaanden gaat het om minimale gegevens waarover de politie vrijwel gelijk moet kunnen beschikken.  Helmut Gezius, voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), heeft verklaard, dat er speciale regels moeten komen voor personen die pas in het bezit zijn van hun rijbewijs. Dit zegt hij naar aanleiding van de dodelijke aanrijding van Raymond Ford. Gezius zegt dat er moet worden nagaan, of de huidige wetgeving genoeg ruimte biedt om speciale regels toe te passen voor beginnende bestuurders en dat  het misschien beter is dat ze de eerste twee jaar onder begeleiding van een ervaren automobilist een voertuig besturen, zodat hun gedrag nagegaan kan worden. Als zij zich in die twee jaar bezondigen aan een geval zoals dat van de 19-jarige bestuurder, wordt het rijbewijs van de bestuurder gelijk ingevorderd.

More
articles