Overgroot deel zorgmedewerkers heeft reeds covid-toelage ontvangen

Amar Ramadhin minister van Volksgezondheid, heeft verklaard, dat het overgrote deel van de zorgmedewerkers, reeds zijn covid-toelage heeft ontvangen. De NDP-parlementariër Ebu Jones zei namelijk over informatie te beschikken waaruit zou blijken dat de covid-toelage niet aan alle zorgverleners zou zijn uitbetaald. Jones wilde van de regering weten, waarom het ministerie weigert om aan medewerkers van het Mungra Medisch Centrum (MMC), de toelage uit te betalen.

‘’Het overgrote deel van de mensen is wel betaald. Men wekt de indruk dat de regering niet welwillend is. We hebben de toelage aan alle ziekenhuizen betaald conform de afspraken. Hier en daar zijn er nog wat betalingen die verricht moeten worden, maar ik weet niet, met welke bedoeling dit opgeblazen wordt‘’, benadrukte Ramadhin. De bewindsman zei dat er aan het begin van de covid-periode in 2021, personen zijn aangetrokken en gevraagd om in het MMC wat extra diensten te verrichten. Het gaat onder andere om een kleine groep parttimers. Van deze groep was de rechtspositie niet goed georganiseerd vanwege de urgente noodzaak om mensen in te zetten. Deze mensen zijn slechts voor een paar maanden uitbetaald. Ook staan er nog twee maanden open, namelijk januari en februari 2022.

De bewindsman vertelde, dat de covid-toelage buiten het regulier loon van zorgmedewerkers betaald werd. Ramadhin voerde aan, dat Jones niet volledig geïnformeerd is. Volgens Ramadhin heeft het ministerie in maart vorig jaar de laatste verpleegkundigen in het MMC uitbetaald. Vanaf april 2022 is de covid-zorg geïntegreerd in de reguliere zorg, vanwege de afname van het aantal gevallen. Ramadhin vindt de opmerking van Jones, dat hij weigert te betalen, een ernstige beschuldiging en dat zal hij niet accepteren.

More
articles