OW streeft naar betaald en gescheiden vuilophaal

Ludwig Mendelzoon, de districtscommissaris van Brokopondo heeft recentelijk aan burgers van Brokopondo gevraagd, om daar waar de overheid tekort schiet, zelf in te komen, om hun district netjes te houden. “Het vuil wordt geproduceerd door de huishoudens en daar stellen we conform de decentralisatiegedachte, de samenleving verantwoordelijk en aansprakelijk voor hun huisvuil”, aldus Mendelzoon.

In de eerste helft van de maand januari was er tumult ontstaan over de vuilophaal in Brokopondo. Hierdoor besloten enkele bewoners de Brownsweg te barricaderen met huisvuil. Mendelzoon vertelde dat het gebrek aan financiële middelen het grote probleem vormt. Deze kwestie is met de buurtbewoners besproken en er is aan hen gezegd niet op de staat te wachten.

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW) vertelde dat het probleem waarom het vuil niet werd opgehaald, zich voordeed door betalingsachterstanden. Wat nu moet gebeuren, is dat de districtscommissaris, OW moet laten weten, of hij nu zelf door kan gaan of niet. De kosten voor vuilophaal liggen nu al dicht tegen de SRD 200 miljoen. Volgens Nurmohamed is het plan om uiteindelijk over te gaan tot betaald en gescheiden vuilophaal. Nurmohamed zei dat er overgegaan zal worden tot decentralisatie van de vuilophaal in de districten. “Het vuilzakkenproject dat eerder van kracht was, zal weer geïntroduceerd worden. Er zullen dan gekleurde zakken voor elk district worden gebruikt”, aldus Nurmohamed.

More
articles