Jaggernath: ‘Regenbuien verergeren situatie in Nickerie’

Volgens de arts Djotish Jaggernath, is er sprake van een verslechtering in de situatie van het district Nickerie. Dit omdat naast de rattenplaag, er nu ook sprake is van wateroverlast als gevolg van de zware regenbuien in de afgelopen dagen. In gesprek met een lokaal medium zei de arts, dat er momenteel een situatie is ontstaan, waarbij men makkelijk vergiftigd kan raken, omdat men door toediening van rattengif tracht de situatie met betrekking tot de rattenplaag in te dammen. Echter zorgt de wateroverlast ervoor dat het gif terecht komt in zwampen. Jaggernath raadt de gemeenschap dus af, de komende tijd vis te nuttigen uit gebieden waar men bezig is met bestrijdingswerkzaamheden.

Volgens Jaggernath bestaat de mogelijkheid dat er ook een uitbraak van de ziekte Van Weil ontstaat. Volgens hem moet deze ziekte zoveel als mogelijk worden voorkomen, omdat het district het afgelopen jaar al te kampen had hiermee. De arts zei dat deze ziekte wordt overgedragen door uitwerpselen van ratten. Deze kunnen volgens Jaggernath, meestromen met het water en terechtkomen op plekken waar mensen wonen.

Volgens de arts moet er vooral rekening worden gehouden met de snelle vermeerdering en verspreiding van het aantal ratten.

De arts zei voorts dat ratten op de rijstvelden geen nieuw fenomeen zijn, voorheen bleef zulks beperkt, omdat de gebieden onderhouden werden. Dit is volgens Jaggernath niet meer het geval en er is sprake van achterstallig onderhoud. Hij dringt er daarom op aan, dat de overheid haar verantwoordelijkheid hierbij neemt.

More
articles