Guyana eist negatieve covid-test voor passagiers uit China

Varianten van het SARS-CoC-2-virus blijven wereldwijd opduiken. In het kader van de huidige toename van covid-gevallen in bepaalde delen van de wereld, en om de kans op binnenkomst van een nieuwe zorgwekkende variant te verkleinen, zal het ministerie van Volksgezondheid in Guyana, een negatieve Covid-19-test invoeren, die niet ouder is dan 48 uur of documentatie van herstel voor alle passagiers (2 jaar en ouder) die rechtstreeks of op doorreis naar Guyana reizen vanuit de Volksrepubliek China en de Speciale Administratieve Regio’s van Hong Kong of Macau.

Vanaf 8 januari 2023 moeten alle passagiers van twee jaar en ouder, afkomstig uit de Volksrepubliek China, uiterlijk twee dagen voor vertrek uit de Volksrepubliek China een Covid-19-test ondergaan (zoals een PCR-test of een antigeen). PRC, Hong Kong of Macau, en bij vertrek een bonafide negatief testresultaat tonen aan de luchtvaartmaatschappij/vervoerder.

*De eis geldt voor deze passagiers ongeacht nationaliteit en vaccinatiestatus.

*Dit geldt ook voor personen die vanuit de VRC reizen via een doorreis in een derde land en voor passagiers op aansluitende vluchten naar Guyana.

*Passagiers die meer dan tien dagen voor de vlucht positief hebben getest, kunnen documentatie van herstel van Covid-19 overleggen, in plaats van een negatief testresultaat. *Luchtvaartmaatschappijen en andere havens van binnenkomst, moeten de negatieve Covid-19-testresultaten of documentatie van herstel voor alle passagiers bevestigen voordat ze aan boord gaan of het instappen weigeren aan niet-conforme passagiers.

Het is aangetoond dat de vereiste om een ​​bonafide negatief testresultaat te laten zien, het aantal besmette passagiers aan boord van luchtvaartmaatschappijen vermindert en dat het de verspreiding van het virus helpt vertragen, terwijl we werken aan het identificeren en begrijpen van mogelijke nieuwe varianten die opduiken. Het Guyanese ministerie van Volksgezondheid zal reispatronen blijven volgen en zijn aanpak waar nodig aanpassen.

More
articles