WONING HOEFDRAAD VERKOPEN OF VEILEN?

Het strafrechtelijk financieel onderzoek tegen de ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, zou dit jaar van start gaan door het Openbaar Ministerie, OM. De bedoeling van dit onderzoek is om te bewijzen of hij persoonlijk financieel voordeel heeft gehaald uit de strafbare handelingen, waarvoor hij is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf.

Het OM zou sinds april dit jaar starten met het onderzoek om al het door Hoefdraad wederrechtelijk verkregen vermogen, zowel nationaal als buiten Suriname, in kaart te brengen, zodat inbeslagname kan volgen en vervolgens de gerechtelijke confiscatie. Naar verluidt, zou de overheid naar aanleiding van dit onderzoek, beslag kunnen leggen op alle bezittingen van Hoefdraad. Onder deze bezittingen van Hoefdraad, zal zijn woning te Clevia ook worden meegenomen. Ja, Keerpunt is de luxe villa die Hoefdraad in 2016 kocht, niet vergeten. De koopsom van de woning was een slordige USD 650.000 met een perceel van maar liefst 3.450 vierkante meter, waarvan bijna 700 vierkante meter is bebouwd. Vier slaapkamers, twee badkamers, een keuken met granieten aanrechtblad en aparte wijnkoeler, een riant zwembad en zespersoons jacuzzi, een aanpalend gastenverblijf met nog eens twee appartementen en aparte badkamers, een buitenkeuken met bar en grill en als klap op de vuurpijl een volledig ingerichte fitnessruimte. Naar Keerpunt verneemt, is deze luxe woning ingericht met middelen uit het huisvestingsfonds van de Centrale Bank van Suriname, dat governors reeds eerder gebruikten om grote aankopen te doen, zoals voertuigen enz.

Toen de media dit nieuws bekendmaakten, beweerde Hoefdraad dat hij het woonhuis als privépersoon had gekocht en de hypotheek afloste met het pensioen dat hij vergaard heeft door ‘achttien jaar lang in het buitenland te werken’. Het huis staat inmiddels al ruim tweeënhalf jaar en dat is duidelijk te zien, het ziet er nogal vervallen uit. Uit betrouwbare bron heeft Keerpunt vernomen, dat er kopers zijn die interesse hebben getoond, maar het wachten is op de staat. Wij adviseren om deze zaak wat sneller af te handelen, want hoe langer het huis leeg staat, hoe meer het in waarde afneemt en voor het feit dat huis ruim USD 500.000 zou kunnen opleveren, gaat het de koper alleen meer kosten als het begint te vervallen.

Keerpunt is van mening dat alle onroerende goederen die behoren tot de bezittingen van Hoefdraad, verkocht of op de veiling gegooid kunnen worden. Hij kan niets komen claimen, want hij is een veroordeelde voortvluchtige ex-minister.

More
articles