Wijzigingen in BTW-wet noodzakelijk voor effectieve uitvoering

De Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW), die 10 procent bedraagt, wordt op 1 januari 2023 ingevoerd. Volgens president Chandrikapersad Santokhi, is gebleken dat enkele wijzigingen noodzakelijk zijn voor een effectieve uitvoering van deze nieuwe belastingwet. Naar verluidt zal de wet verder aangescherpt worden. Het wetsontwerp om tot de wijzigingen te komen, zal op 27 december in behandeling worden genomen in het parlement.

De voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, zegt dat het parlement niet met het gebruikelijke reces gaat. ‘’Het ligt in de planning om enkele belastingwetten te behandelen en goed te keuren. Er zal tot en met 29 december vergaderd worden’’, aldus Bee. ‘’We weten niet hoe lang we gaan vergaderen, omdat we de targets moeten halen.‘’

In de BTW-wet wordt gewijzigd dat niet alleen de binnenlandse levering van een aantal goederen onderworpen is aan het nultarief, maar ook de invoer van soortgelijke goederen. Er zal nu duidelijker geregeld worden, dat de uitvoer van goederen BTW-schoon moet geschieden. De wet zal na een periode van zes maanden worden geëvalueerd. Dit in verband met de werking van de wet in de praktijk.

More
articles