AANPASSING VAN LONEN VEREIST, MAAR KAN DAT?

Het wordt hoog tijd dat de lonen worden aangepast. Dit omdat de devaluatie, vooral in de afgelopen maanden, enorm is toegenomen. De kosten blijven toenemen, terwijl de lonen achter blijven. Met een normaal salaris van SRD 7000 kom je niet eens langs de vijfde van de nieuwe maand. De gemeenschap wordt hierdoor gedwongen om van schulden te leven. Alleen een woning huren kost tegenwoordig meer dan het salaris. Hoe zet je bijvoorbeeld als alleenstaande moeder voeding op tafel en zorg je voor vervoer en kleding. Ontspanning en kleding is vijf jaar geleden al komen weg te vallen. Maar je zou kunnen concluderen, dat mensen genoeg geld over hebben, omdat elke show uitverkocht is, maar het gaat steeds om een bepaalde groep die het zich nog kan permitteren.

Indien men de lonen niet wil aanpassen, laat men dan tenminste werken aan de koers en de prijzen in de winkels. Waar is de vakbond? Moet men op deze wijze nog steeds vertrouwen hebben in vakcentrales die contributiegelden innen, maar voor de belangen van leden zwijgen als het graf! Zelfs het minimumuurloon voldoet niet meer aan de hedendaagse omstandigheden. Hoe kan de prijs van een heel brood hoger zijn dan het minimumuurloon? Dat geeft al aan, welke onstabiele situatie er heerst in onze economie. En dan vragen we ons nog steeds af, waarom buurtgokhuizen zo druk zijn bezocht. Waar haalt men het geld vandaan om nog door de rest van de maand te gaan? Want bij de pandhuizen kunnen zij niet meer terecht voor leningen, aangezien hun oude schuld nog niet is ingelost.

We staan er niet bij stil, hoe zwaar mensen het hebben en wat vaders die hun kinderen zien lijden, in staat zijn te doen. Trouwens, we merken het aan de almaar toenemende criminaliteit. Maar de regeringsleiders blijven de andere kant op kijken en doen alsof hun neus bloedt.

More
articles