Nieuwste nummer John Oldenstam ‘Uma’ eerbetoon aan vrouwen

Vrouwen kunnen een hele belangrijke rol spelen in je leven, of ze nu je moeder, vriendin, collega, medewerkster of vrouw zijn. De Surinaams-Nederlandse zanger, songwriter en musicalacteur brengt met zijn nieuwste nummer hulde aan de vrouw. ‘Uma’, dat in het Sranan ‘vrouw’ betekent, staat nu ook genoteerd in de collectie van Oldenstam.

De titel geeft reeds aan dat het nummer gaat over de vrouw. De zanger raakte geïnspireerd door Debby Held, die hij al jaren kent. Het tweetal heeft samen diverse settings gezongen. Toen Debby de tekst van het nummer dat ze had geschreven aan Oldenstam wees, voelde hij zich aangetrokken tot de tekst. Oldenstam heeft de tekst verder met Debby geperfectioneerd en het uiteindelijke resultaat is een prachtig eerbetoon aan de vrouw.

De tekst spreekt voor zich, als je goed ernaar luistert dan geeft het aan hoe krachtig de vrouw staat in het leven en wordt bezongen als te zijn een Kankantri boom, die van bovenuit alles ziet en ons wegwijs maakt. Met haar warmte en uitstraling die je voelt, geeft zij kracht en doorzettingsvermogen. Je krijgt alle ondersteuning van die ene ‘Uma’ om steeds verder te gaan in het leven. ‘Uma’ is ook voor de man die zijn moeder, tante, zus, dochter, nicht, kortom de vrouw, op een voetstuk wil plaatsen.

Wanneer het leven echt even totaal niet meezit, is er gelukkig altijd nog muziek om je op te vrolijken. Zo zorgt ‘Uma’ ook ervoor dat je op het opgewekte popgenre van Nino van NBM en Denzel van Gemert (keys) zult swingen.  Er komt een videoclip van ‘Uma’. Oldenstam zegt dat de opnames voor de clip stresserend waren. “De clip is opgenomen in Suriname en in die periode regende het veel. Maar het is toch gelukt om binnen korte tijd met Quincy Alvares wat beelden te schieten. Ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat”, zegt de zanger.

Het afgelopen jaar heeft Oldenstam zich kunnen bezinnen, vanwege de covid-pandemie. “Ik heb in die periode heel veel geschreven, de opname van ‘Uma’ gedaan, maar heb het laatste kwartaal van 2021 niet als prettig ervaren, omdat het mij ook heel goed te pakken heeft gehad. Het had een haartje gescheeld of ik had 2022 niet gezien en zou ‘Uma’ uiteindelijk zonder clip zijn uitgekomen, maar goed mijn missie is hier nog niet volbracht, dus ik mag nog heel lang blijven”, laat de artiest weten. Uit het album ‘Dis’ Na Mi’ (2019) heeft Oldenstam het nummer ‘Yongu Lobi’ in 2020 kort voor Covid-19 uitgebracht, waarop hij tevreden terugblikt.  Op dezelfde cd staan ook ‘Lobi Uma’ en ‘Tangi gi den Uma’. De algehele regie van het album, maar ook van dit nieuwe lied, lag in handen van Oldenstam zelf. Oldenstam kijkt vol enthousiasme uit naar de release van ‘Uma’. Hij hoopt dat het publiek en in het bijzonder vrouwen, zich gesterkt voelen om de nodige ondersteuning te geven waar nodig. “No meki trawan puru yu fu a pasi di yu wani waka”, luidt de boodschap van de zanger. Met zijn nieuwe single hoopt Oldenstam toch wat positiviteit in ons leven te brengen.

More
articles