Eenmalige uitkering van SRD1000 voor AOV-genietenden

De regering Santokhi-Brunswijk heeft besloten om deze maand december, een extra uitkering van SRD 1000,- eenmalig uit te betalen aan alle seniorenburgers die slechts afhankelijk zijn van een Algemeen Oudedags Voorzieningen (AOV) uitkering.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) zegt dat het project in de regeringsvergadering is goedgekeurd. Zoals eerder aangekondigd door de president, zou het project AOV+ uitgevoerd worden voor slechts AOV-genietenden. “Op dit moment zijn de financiële afdelingen en de betaaldiensten drukdoende met het treffen van de voorbereidingen om de betalingen deze maand te laten plaatsvinden”, aldus de bewindsman.

De eenmalige uitkering van SRD1000,- zal overgemaakt worden naar de AOV-genietenden via de reguliere bankovermakingen en Moni Karta. Voor het binnenland zullen de gelden per kas worden uitgekeerd aan de belanghebbenden. Hiervoor vraagt minister Ramsaran nog wat geduld.

Vanuit het ministerie van SoZaVo wordt het project uitgvoerd in samenwerking met de  ministeries van Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling en Sport. Op de AOV’ers wordt een beroep gedaan om de bekendmakingen via de verschillende media te blijven volgen.

More
articles