Nurmohamed: ‘Wateroverlast is onder controle’

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), heeft voor de aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers vergadering (RvM), verklaard dat de wateroverlast in het land, ondanks de beperkte middelen onder controle is. Volgens de bewindsman trekt het water nu sneller weg dan voorheen. Echter is volgens Nurmohammed een bedrag van US-dollar vier miljard nodig om de totale infrastructuur aan te kunnen pakken. “Sommige gebieden blijven onder water lopen en daarvoor zijn er structurele oplossingen nodig”, aldus de ministers.

Nurmohamed zei verder dat momenteel het wachten is op de middelen om het bijkans 20 jarenlange probleem aan de Van Idsinga straat aan te pakken. “Dit probleem is begroot op bijkans SRD50 miljoen”, aldus de bewindsman. Ook de bruggen verdienen de nodige aandacht, gezien ze al enige tijd in slechte staat verkeren. Het vervangen van de oude pompgemalen, heeft volgens de minister wat vertraging opgelopen. De projecten om de pompgemalen te vervangen, worden uit middelen afkomstig van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en Japan uitgevoerd.

Eerder gaf de bewindsman aan, dat de kanalen zijn opgehaald om tijdens de regentijd een vlotte afwatering te bewerkstelligen. Ook projecten zullen niet meer zomaar worden uitgegeven, zonder dat er een duidelijk afwateringsysteem is aangegeven.

More
articles