‘Samenleving moet worden beschermd tegen prijsopdrijving’

VHP-parlementariër Mahinder Jogi is van mening, dat de samenleving tegen de verschillende prijsopdrijvingen beschermd moet worden. ‘’De regering moet nu wel maatregelen treffen tegen personen die aan prijsopdrijving doen. Er moeten vanuit de regering, optimale controles uitgevoerd worden op importeurs’’, zegt Jogi. Op deze manier kan volgens hem, prijsopdrijving worden tegengaan.

Momenteel is er volgens Jogi, bijna tot geen sprake van controle. ‘’Er wordt niet adequaat ingespeeld op de winstmarge die wordt toegepast door de importeurs op de goederen. Desbetreffende ministeries en instituten moeten ervoor zorgen dat de samenleving beschermd wordt tegen prijsopdrijving‘’, aldus Jogi. Hij legt uit dat indien een importeur goederen het land binnenhaalt, er documenten en offertes beschikbaar moeten zijn. ‘’Uit deze documenten moet af te lezen zijn, hoeveel winstmarge de importeur in rekening brengt ten koste van de samenleving.’’

Jogi benadrukt dat ministeries en instituten, het aan moeten geven als zij niet over het nodige equipement beschikken om de controles uit te voeren. ‘’De regering moet dan hierop inspelen, want de koersstijging en prijsstijging in de winkels, baren iedereen heel veel zorgen.‘’ Ook wil Jogi dat de regering met informatie komt over de stijgende koers. ‘’Tot op dit moment is er geen sprake van een stabiele koers. Er is geen sprake van stabilisatie. De koersstijging heeft meteen invloed op de prijzen van levensmiddelen in de winkels, die schrikbarend hoog zijn‘’, aldus Jogi.

More
articles