Amoksi: ‘Elke burger heeft recht op een veilige omgeving’

De afgelopen tijd hebben er verschillende misdrijven – onder andere berovingen, inbraken, moorden – plaatsgevonden. Veel burgers voelen zich niet meer veilig. Tegenover een lokaal medium zei Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, dat elke moord er één te veel is. ‘’Het is gebleken dat er vaak gevallen voorkomen in de huiselijke sfeer, en men daardoor het vertrouwen verliest in de veiligheidsdiensten’’, zei de minister.

Er is wel degelijk meer preventie nodig die moet worden uitgevoerd door de verschillende veiligheidsdiensten. De surveillance en roadblocks zijn erg belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Volgens Amoksi kan het niet, dat bepaalde burgers zich op de openbare weg begeven met illegale wapens in hun bezit, om daarmee geweld toe te passen op andere burgers en  de politie door gebrek aan controle, niet snel kan ingrijpen.

Amoksi deed een beroep op het interim-managementteam van het Korps Politie Suriname, om voldoende controles uit te voeren en er harder tegenaan te gaan, zodat de veiligheid in de samenleving gegarandeerd blijft.

Amoksi verklaarde, dat er een beschermingsbevel bestaat in Suriname. De afdeling Rechtszorg, kan ondersteuning verlenen aan burgers die zich geen advocaat kunnen permitteren om hun verzoek te richten aan het Hof van justitie, om die vervolgens door te geleiden naar de rechter, en de rechter die voorziet dan in een beschermingsbevel voor de burger. Ook via het Openbaar Ministerie met behulp van een officier, kunnen burgers in aanmerking komen voor zo een beschermingsbevel.

More
articles